01 Říj Projektové práce na tréninkové ploše pro malé fotbalisty začaly

Několik posledních měsíců probíhají intenzivní  práce na přípravě projektové dokumentace pro menší tréninkové hřiště s nafukovací halou přímo v areálu městského fotbalového stadionu. Hlavně mladým fotbalistům a fotbalistkám by se zkrátilo čekání na dlouhodobě plánované sportoviště v kasárnách Pod Radobýlem, kde město plánuje vybudovat atletický ovál s umělou trávou.
„Po dohodě s městem jsme vytipovali plochu, která by úpravách sloužila hlavně dětem do kategorie mladších žáků. Mohli by zde nejen celoročně trénovat, ale také hrát svá soutěžní utkání nebo pořádat zimní turnaje“, přiblížil využití tréninkové haly předseda oddílu FK Litoměřicko Robert Mühlfeit.
V současné době probíhají přípravné práce na projektové dokumentaci ke stavebnímu povolení, která je nutná pro podání žádosti o financování z dotace od Národní sportovní agentury. Dokumentace počítá se vznikem plochy o velikosti cca. 60 x 50 metrů se základním zázemím.
„Snažíme se maximálně využít plochy mezi brankou a areálem hokejbalu tak, aby zůstal průchod ze sídliště ke Kauflandu, ale zároveň na sebe oba areály navazovaly. Cílem je, aby v této části města, kde aktivně sportuje více než pět stovek dětí z atletického, basketbalového, fotbalového a hokejbalového oddílu, byly areály propojené a děti mohly mezi sporty plynule přecházet,“ vysvětluje myšlenku rozvoje sportovišť ředitel Městských sportovních zařízení Eduard Šif.
Tréninkovou halu by tak využívaly nejen fotbalisté a fotbalistky FK Litoměřicko, ale také Sokola Pokratice, který s FK Litoměřicko úzce spolupracuje, ale také sousední hokejbal či mladí atleti trénující v areálu ZŠ U Stadionu.
Práce na projektové dokumentaci by měly být dokončené do konce letošního roku. Požadavek na případné spolufinancování z městského rozpočtu by se mohl objevit již v připravovaném rozpočtu na rok 2024. Předpokládané celkové nálady se pohybují do 20 miliónů korun s tím, že 70% z této částky může být z dotace NSA a zhruba 6 miliónů korun z městského rozpočtu.